Бивши членове на БСП учредиха нова коалиция Левицата. В нея участват

...
Бивши членове на БСП учредиха нова коалиция Левицата. В нея участват
Коментари Харесай

Социалисти учредиха нова коалиция Левицата, сянката на Радев прозира в нея

Бивши членове на Българска социалистическа партия учредиха нова коалиция " Левицата ". В нея вземат участие АБВ на Румен Петков, " Изправи се България " на Мая Манолова, Движение 21 на Татяна Дончева, Българска прогресивна линия на Красимир Янков, Нормална страна на Георги Кадиев, МИР на Симеон Славчев, както и досегашни членове на Българска социалистическа партия като Валери Жаблянов, който през вчерашния ден бе изключен от партията.  В новото обединяване още веднъж се вижда дългата ръка на президента Румен Радев. Най-отпред на конференцията седна председателката на Инициативния му комитет - психиатърката Цветеслава Гълъбова, а всички от по този начин наречените нови леви го подкрепяха в президентските избори.
Цветеслава Гълъбова опита видимо да се дистанцира от Радев: „ Моят гръбнак е прекомерно изправен, по тази причина мога да подсигурявам, че гласът на Радев няма да се чува непременно. Поканена съм тук в ролята на си на самостоятелен специалист “, оправда се Гълъбова.

Костадин Паскалев разгласи, че коалиция е резултат от разговор в лявото политическо пространство, почнал преди 4 месеца. Той уточни, че ръководителят на Българска социалистическа партия е отказал този разговор, макар че Корнелия Нинова е била поканена. Този отвод е противен и много индикативен, съобщи Костадин Паскалев.
“Българските жители се изключват от политическия развой, тъй като са прекомерно образовани, с цел да схванат каква е политическата реалност. Вчерашният конгрес на Българска социалистическа партия е илюстрация на моралното проваляне. За нас най-важното е да дадем опция и някаква религия на българските жители, които споделят левите политически полезности, които споделят волята за взаимност през галопиращите цени и инфлационните проблеми. Ние желаеме да дадем опция на всички жители да получат парламентарно посланичество. Искаме всички да схванат, че левицата е водила България и е взела участие във форми на всякакво ръководство, имаме дълбока политическа традиция и, че имаме силата да възстановим правата на хората, които са суспендирани в Конституцията “, съобщи още Жаблянов.
„ На конгреса на Българска социалистическа партия видяхме падението на левицата, консолидирала и свила се към своя водач “, това съобщи и Мая Манолова от " Изправи се, България ". Имаме два разновидността за коалиция - ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България нямат особени угризения да ни въвлекат във война. Другата опция - с тъй наречените " хартиена коалиция " - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, - също няма да доведат до нищо положително. Ние, левите организации, си слагаме една цел – мощна лява група, мощно ляво посланичество, което няма да допусне България да се въвлече във война, няма да се включи във войната, която води Българска социалистическа партия с Радев. Ние ще се занимаваме с преодоляване на контрола върху инфлацията, с повишение на приходите - би трябвало минималната работна заплата да бъде 1 350 лева Ние ще работим и за справяне с корупцията, ще отстояваме и правосъдната промяна “, разяснява още Манолова.
„ Ние имаме упоритостта да отговорим на тежката фрагментация на политическото пространство, което не дава опция за обикновено пробутване на решения и ефикасна работа на институциите “, това съобщи и Татяна Дончева от " Движение 21 ", също част от „ Левицата “. „ Ние сме безапелационни, че правосъдната промяна е нужна на българските институции. В този смисъл това, което се оферираше през последните години, е излишно. Ние считаме да предизвикваме конституционни промени, които ще обзет всички политически сфери, и в които промени ще вземат присъединяване всички политически сили и потвърдили се специалисти “, разяснява още Дончева.
Румен Петков, някогашен вътрешен министър и водач на Политическа партия АБВ, също ще се включи в новото обединяване. „ Членството ни в Шенген е обект на ежедневна работа, не може да чакаме от през днешния ден за на следващия ден да бъдем признати след всички неща, което се правят в този момент. По отношение на енергийната тема, ние се превърнахме в напълно подвластни от други страни, а по въпроса за отбрана на жителите, също не се оправяме добре. По тези посоки ще работим интензивно – би трябвало нашите правоохранителни органи да бъдат на равнище “, съобщи още Петков.
Коалицията е единствено като име нова, действително става дума за познати от последните тридесет години лица, със съмнителна известност. Обединяващото в тази ситуация е връзката им с президента Радев и общият им фронт против Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия.

БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР